Restauratie en laswerk Mazda MX-5

Wanneer je graag met een Mazda MX-5 tourt, kom je op de mooiste plekken. Grote kans dat je ook wel eens door een regenbui rijdt. Deze sportwagen is helaas niet goed bestand tegen bepaalde weersomstandigheden, waaronder regen. De Mazda MX-5 heeft namelijk een bekende kwaal: roest. Een onbehandelde MX-5 haalt geen oude leeftijd en zal al snel niet meer door de APK komen. Je leest hier hoe je er achter komt of je auto roest heeft, wat de bekende plekken zijn en hoe de MX5Winkel deze behandelt.

Roest bij MX-5 inspecteren

‘Hoe kom ik er achter of er roest aan mijn Mazda MX-5 zit?’. Er zijn meerdere mogelijkheden. Meestal wordt er bij de APK gekeken of er roest zit op de dragende delen, de auto wordt afgekeurd als dit het geval is. Je wilt er waarschijnlijk iets sneller achter komen dan na de APK. Dan kun je zelf op onderzoek uit. Je kunt zien of er roest achter het plaatwerk zit aan de lak, blaasjes op de lak kan roest betekenen. Haal ook eens je vingers voorzichig langs de dorpels. Als deze roestig zijn, voel je oneffenheden. Heb je het vermoeden van roest? Laat dan een professional de MX-5 inspecteren. Zo komt onzichtbare roest ook in beeld.

Bekende plekken roest MX-5

Wat zijn de bekende plekken waar roest bij een Mazda MX-5 zich bevindt?

  • Dorpels
  • Wielranden
  • Spatborden
  • Kokerbalken
  • Bodem van de auto

Doorgeroeste kokerbalk Mazda MX-5

Roest bij bovengenoemde plekken ontstaat veelal door water. Een dorpel begint te roesten omdat het water daar niet goed weg kan. De ontwateringsgaten zijn te hoog of niet geplaatst. Als deze aanwezig zijn, zitten ze vaak ook nog eens verstopt. De dorpel begint van binnen uit weg te rotten. Roest aan wielranden komt bijvoorbeeld door het rijden door pekel en water. 

Professionele MX-5 restauratie en laswerk 

Als je een MX-5 professioneel wilt laten restaureren, kun je terecht bij de MX5Winkel. Wij onderzoeken de MX-5 grondig, lassen uitermate nauwkeurig en bij de afhandeling zit spuitwerk inbegrepen. Wij tectyleren om verdere roestvorming tegen te gaan. Tip: met herhalende tectyl behandelingen houd je de vorming van roest onder controle. Voor een garage of een hobbyist die goed in lassen is, biedt de MX5Winkel plaatwerk aan. 

Plaatwerk dorpels en wielranden Mazda MX-5

Kostenindicatie roestreparatie MX-5 

De MX5Winkel  vraagt je altijd eerst langs te komen om de MX-5 te inspecteren voordat we een kostenindicatie geven. Zo krijgen we een volledig beeld van het kostenplaatje en komen we niet achteraf voor verrassingen te staan. Want zoals eerder gezegd, is niet alle roest gelijk zichtbaar. Daarom geven we geen prijs op via de mail of whatsapp.

Benieuwd geworden naar de staat van jouw MX-5? Neem contact op voor het maken van een afspraak, dan helpen we je graag. Volg ons voor meer voorbeelden van laswerk op Instagram en Facebook

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2018 - 2024 MX5Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel